Odd Thomas - Hiljaisten kaupunki 

     

       Odd Thomas - Hiljaisten kaupunki (engl. Odd Thomas, 2003) on yhdysvaltalaisen kirjailija Dean Koontz'n (s. 1945) kirjoittama jännitysromaani vuodelta 2003. Kirjan on suomentanut Kari Salminen, ja Gummeruksen julkaisemana se julkaistiin Suomessa vuonna 2006. Odd Thomas - Hiljaistein kaupunki on ensimmäinen osa seitsemänosaista Odd Thomas -kirjasarjaa, joista suomeksi julkaistiin sarjan kolme ensimmäistä. Kirjasta tuli menestys ja kriitikoiden ylistämä, ja se ylsikin New York Times Bestseller -listalle. Nykyään kirjaa pidetään Dean Koontz'n parhaimpina. Kirjasta on tehty myös elokuvasovitus vuonna 2013. 

Kirja oli oikein onnistunut trilleri, toista on tämän Hollywood-elokuvan kohdalla.

      Kirja kertoo Odd Thomas -nimisestä 20-vuotiaasta pikaruokakokista, joka näkee vaeltavia kuolleita. Hän auttaa yliluonnollisilla kyvyillään poliisimestari Porteria selvittämään rikoksia, kuitenkin itse pysyen pimennossa, poissa lehdistön ja median kameroiden edestä. Tähän vaeltavien lohtua, oikeutta ja kostoa täynnä olevien hiljaisten kuolleiden kerhoon kuuluu myös itse rockin kuningas, Elvis Presley.

       Odd vakuuttuu bodachien ympäröimän turpean muukalaisen saavuttua pikaruokagrilliin, jota hän alkaa nimittää Sienimieheksi (Fungus Man), että Elviksen itkuinen hahmo on yrittänyt kertoa hänelle jotakin tärkeää tulevasta.

       Bodachit ovat henkimaailman versio maailman uutistoimistoista - ne ilmaantuvat katastrofimatkailijoina joukkotuhoihin. Kaikkialle, missä verta vuodatetaan ihmisuhreilla. 'Mitä enemmän verta...'

       Odd Thomas yhdessä rakastettunsa Stormy Llewellynin, poliisimestari Wyatt Porterin vaimoineen sekä 200-kiloisen kirjailijaystävän Little Ozzien kanssa joutuvat syvälle mukaan Pico Mundon pikkukaupungin historian pahimman yrityksen liittää kaupungin tuhannet ihmiset kuolleiden hiljaisten kerhoon.

       Odd sotkeutuu mukaan tuhoisaan salaliittoon, ja tällöin kaupungin kohtalo on Odd Thomasin rohkeuden, kekseliäisyyden, uskon ja kykyjen varassa. Pelissä on mukana myös Oddin vapaus paistaa munia ja pekonia, käydä haikailemassa Tire Worldissa sekä nauttia vielä kerran kirkon tornissa piknik Stormyn seurassa.


Kuolleet eivät puhu. En tiedä miksi.

-Odd Thomas

Ajoittain ajattelen, että saatan olla hullu. Kuten jokainen itseään kunnioittava hullu, olen kuitenkin aina nopea hylkäämään kaikki epäilykset terveydestäni.

-Odd Thomas